1, 2, 3….OAN, CIU, FRI (I)


O fi vre-un dialect numaratoarea asta pe care, culmea, mai toti picii o stiu. De obicei, cand vine lectia despre cifre, cu siguranta vor fi 2-3 copii care sa stie deja. „Doamna, dar eu stiiiu deja!!” „Foarte bine. Numara, sa auda si colegii tai” „Oan, ciu fri, for, fai….”

Si de aici incepe nu doar lectia propriuzisa, ci si o munca de lamurire cu copii care „stiu deja”. Asa cum banuiti, e mai mai usor sa ii inveti pe cei care nu stiu, decat sa ii convingi pe cei care „stiu”  ca de fapt este atfel. Acesta ar fi unul dintre momente in care este indicat sa apelam la „cuvantul profei este sfant” si la autoritatea noastra in domeniu. Mult succes cu asta 🙂

Dupa cele doua intrebari magice: HOW ARE YOU? si WHAT S YOUR NAME? continuam cu cifrele pentru a putea raspunde si la HOW OLD ARE YOU? Eu de obicei nu trec la urmatoarea intrebare pana nu vad ca au invatat-o foarte bine, pentru ca altfel o vor confunda cu celelalte si vor fi total bulversati.

Lectia cifrelor este una foarte draguta, in opinia mea, care se invata foarte repede. Puteti sa va folositi si aici de planse, de catecele haioase si chiar de poezioare scurte. Eu sper sa va ofer suficiente materiale.

CUVINTE: 1-ONE, 2 – TWO, 3 – THREE, 4 – FOUR, 5 – FIVE, 6 – SIX, 7 – SEVEN, 8 – EIGHT, 9 – NINE, 10 – TEN, 11 – ELEVEN, 12 – TWELVE

O sa pun si niste materiale ajutatoare pe care le puteti printa.

Sursa: http://www.ziggityzoom.com/activities.php?c=5

  

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s