The advantages of being bilingual


„De ce să dau copilul la engleză? Ce înțelege el la 2, 3, 4 ani?”

Ați auzit și voi asta până acum, nu am nici cea mai mică îndoială. Părinții investesc în orele de opțional și este normal să se întrebe ce avantaje vor avea copiii lor participând la aceste ore. Este normal să fie sceptici la gândul că piciul care abia leagă două cuvinte în română se va descurca să spună ceva în engleză.

Cât de curând vor începe înscrierile pentru opționale și va trebui să le puteți prezenta părinților toate avantajele pentru care ar trebui să aleagă engleza.

Mai jos am inventariat pentru voi care ar fi principalele avantaje de a fi bilingv și de a învăța engleza din primii ani de viață.

Avantaje intelectuale

Studiile demonstrează că aptitudinile cognitive cresc o dată cu numărul de limbi vorbite . Copiii bilingvi sunt mai flexibili intelectual şi au aptitudini atât pentru partea matematică cât şi pentru cea lingvistică.

Avantaje educaţionale

Copiii care învaţă simultan engleza şi limba lor nativă au rezultate şcolare mai bune şi învaţă engleza mult mai bine decât cei care învaţă engleza mai târziu.

Avantaje personale

Copiii bilingvi dezvoltă o încredere în sine crescută pe măsură ce devin conştienţi de abilitatea lor de a folosi ambele limbi atunci când este necesar.

Avantaje sociale

Aptitudinile comunicaţionale de asemenea sunt potenţate datorită capacităţii de a comunica cu un număr mai mare de persoane.Copiii bilingvi au o viziune mai dezvoltată a realităţii deoarece cunosc două culturi şi se simt la fel de bine în ambele.

Avantaje economice

Capacitatea de a vorbi şi scrie nativ două limbi creşte semnificativ posibilităţile de carieră.

Aștept feedback-ul vostru despre acest articol și mai ales să îmi spuneți voi cum le demonstrați părinților că opționalul de engleză este o alegere foarte bună, indiferent de vârsta copilului.

P.S. În postul următor voi încerca să găsesc cea mai grozavă mascotă pentru orele de engleză. Dacă primesc multe propuneri din partea voastră, mă gândesc chiar să premiez cea mai năstrușnică mascotă. See ya! 🙂

Linkuri utile: http://www.britishnursery.com/english/british_school_and_bilingualism.php

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s