Azi un câine, mâine un om


dog

E de datoria noastră să îi protejăm pe copii împotriva atacurilor de orice fel, inclusiv a câinilor de pe stradă. Dar cu ce arme ? Violența naște violență, să nu uităm că în primul rând avem o datorie morală față de copiii noștri.

Ce sădim oare în sufletul lor când adoptăm cea mai comodă soluție, iar aceea este moartea?

Unde este exemplul de dragoste pentru tot ce ne înconjoară, natură sau animal?

Cum o să le explicăm apoi că nu e normal să alunge cu pietre un animal sau să-l omoare? „Mami, eu doar arunc cu pietre, oamenii mari de ce au voie să-i omoare?”

Nu avem bani să îngrijim câinii abandonați. Poate nici ei nu vor avea bani să ne îngrijească la bătrânețe când vom fi neputincioși și vor alege soluția cea mai comodă… Desigur, nu e o comparație relevantă, dar poate după mai multe exemple de exterminare în masă a animalelor, în ochii copiilor noștri nu vom valora nici cât un câine. Un câine hrănit și îngrijit nu atacă și nu ucide.

E un subiect foarte delicat acesta al eutanasierii câinilor și inconștient pun în balanță banii cheltuiți pentru un câine și banii cheltuiți pentru un copil de pe stradă. Pun în balanță copiii mușcați sau mâncați de câini și câinii de pe stradă. Nu e o alegere simplă, dar știu sigur că Omul este cel care ține balanța. Sursa răului este în noi înșine și ne facem direct vinovați pentru starea bieților copii de pe stradă sau a câinilor abandonați.

Măsuri de genul acesta, extreme, vor întări ura, disprețul și nepăsarea. De ce să ajut când pot să extermin? Doar societatea este perfect de acord cu asta. Și curând nu vom mai face diferența dintre om și câine, având sufletul atât de obișnuit cu răutatea.

Egoismul și indiferența pe care le îmbrățișăm atât de ușor se vor întoarce puternic împotriva noastră, doar că le vom găsi în generațiile viitoare. Copiii de azi pe care bătrânii îi acuză că sunt răi, sunt crescuți de noi, nu de câinii de pe stradă. Copiii sunt imaginea stării noastre sufletești.

Așadar, să fim exemplu viu pentru copii, model de iubire, de grijă, de protecție. Să tratăm cu dragoste și respect orice mișcă, om sau animal.

 

//

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s