My Christmas Dream


Mă bucur enorm să văd că în perioada asta suntem mai sensibili la suferința oamenilor nevoiași și în special a copiilor. Știu că unii ar spune că nu e normal să facem asta doar o dată pe an, dar eu sunt încrezătoare că ușor, ușor se poate naște un obicei.

elf

Aș vrea să vorbim mai puțin despre ce frumos este să întinzi o mână de ajutor și în schimb să facem mai multe.

Mi-aș dori ca fiecare să facă un BINE mic de tot, nu mai mult decât îi sunt posibilitățile și îl lasă inima. De acolo, din sămânța aceea mică, se va naște un BINE mai mare.

Am observat că pe lângă scuze ca nu am timp, bani, posibilități etc, există și scuza binelui suprem, la care fiecare visează și care ne alină conștiința. În prezent merg la asociația Ana și Copii aproape în fiecare sâmbătă și fac engleză cu cei mici. Sunt copii defavorizați, mare parte cu drag de învățătură, isteți, frumoși și luptători. Îmi place acolo pentru că găsesc un mediu unde pot lucra cu copiii prin metode nonformale, unde educația se conturează natural, fără presiuni și obsesia succesului. Ne jucăm destul de mult și informațiile sunt asimilate cu drag.

Până să ajung aici visam la un proiect măreț, un centru de excelență pentru pregătirea copiilor fără familie, unde să-și poată construi un viitor prin educație. Sună foarte bine, dar atunci când nu ai sume uriașe de bani, trebuie să începi cu ce ai, pentru că altfel te afunzi într-o iluzie și nu mai găsești nicio putere să treci la acțiune.

Dragii mei, din experiența mea foarte puțină vă spun totuși că acești copii nu au disperată nevoie de haine și mâncare pe cât au nevoie de un adult care să fie lângă ei, să le fie model, să le dăruiască timp și afecțiune, să îi învețe să scrie, să citească cum trebuie, să le  sădească dragostea de învățătură. Din punctul meu de vedere timpul este mai prețios decât banii pentru acești copii. Nu neg importanța stabilității financiare în viața unui copil, dar toate darurile materiale trebuiesc însoțite de unele spirituale, educaționale și afective.

Darurile nu vin împachetate neapărat în cutii mari, cu fundițe lucioase. Darurile musai trebuie să pornească din suflet și să fie un sprijin pentru cine le primește. Un dar poate fi și un gând bun.

Din vise mici se nasc unele mari, pe care nimeni nu ne-ar mai putea opri să le vedem realizate.

Așadar, acesta să fie visul binelui suprem: vorba frumoasă, îndrumarea, dragostea, încurajarea, atenția, educația corectă, blândețea…cu asta să ne binecuvântăm copiii în fiecare zi.

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s