PRIETENII COPIILOR


Cadouri de Crăciun pentru copiii nevoiaşi

Oana Aramă, fondatoarea acestei Asociaţii ne spune mai multe: “Am pus bazele acestei asociatii din dorinţa sinceră de a ajuta copiii aflati în situaţii de risc şi am avut bucuria să găsesc persoane dornice să-mi sprijine iniţiativele, fapt ce m-a încurajat să iniţiez şi să implementez împreună cu ei proiect după proiect. Astăzi suntem o echipă care împarte în interiorul ei numeroase responsabilităţi, dar mai ales satisfacţia şi bucuria de a dărui zâmbete celor mici!”

Asociaţia “Institutul Român Pentru Ajutorarea Copiilor Aflaţi în Dificultate”, ce poartă numele de „ PITICOT” este o Asociaşie Non-Profit, care îşi propune să acorde ajutor copiilor bolnavi, cu dizabilităţi, săraci, precum şi oricărui copil aflat în dificultate, prin toate mijloacele materiale, financiare, morale si spirituale.

Proiectul Inima Copiilor şi-a atins scopul, şi anume acela de a termina Departamentul de Cardiochirurgie de la Marie Curie, însă nu se opreşte aici. Următorul obiectiv este de a ajuta să fie operaţi primii 100 de copii. Acest proiect a dovedit că donaţiile au ajuns unde trebuie şi sper din tot sufletul să găsească fondurile necesare pentru a ajuta cât mai mulţi pitici.

O Asociaţie în care doctori, medici şi asistente şi-au unit forţele pentru a-i ajuta pe cei cu probleme neurologice/neurochirurgicale. Mă simt uşurată să ştiu că există cadre medicale care nu au abandonat lupta 🙂

Asociaţia Speranţa este primul ONG înfiinţat (1990) pentru sprijinirea copiilor cu HIV.

Misiunea Fundatiei Copiii Nostri este de a ajuta copiii din familiile defavorizate social/economic, creindu-le conditii pentru o viata si o educatie corespunzatoare in cadrul familiei

Monica Gheorghiu, o militanta neobosita pentru Centrul de Excelenta: „Copiii cu abilitati inalte au nevoi speciale si un risc social inalt (97% dintre copiii supradotati se rateaza conform normelor sociale, potrivit unei cercetari in UK in 2010, ceea ce face din acest lucru un tabu, in domeniul educatiei: in aceasta societate in care traim are loc o uriasa risipa umana), fapt confirmat de o intreaga literatura de specialitate. Noi sustinem Scoala de Excelenta! Scoala de Excelenta este locul unde se face educatie la nivelul abilitatilor inalte ale copiilor.
Pentru un copil, este o sansa unica de a fi respectat si apreciat in unicitatea sa, de a face parte dintr-o comunitate de tineri cu abilitati inalte, de a-si face prieteni cu preocupari comune, de a isi dezvolta gandirea independenta care sa-l faca un Om Autonom in viata, de a-si forma o personalitate echilibrata, de a i se da feedback de calitate, de a intalni si de a lucra cu profesori pasionati care si-au depasit limitele, care sunt si modele umane de urmat.”

Adi Hădean, nu doar că este unul dintre cei mai cunoscuți bucătari din România, dar este și un promotor înfocat al alimentației sănătoase. Adi a avut minunata idee de a începe lupta pentru hrana sănătoasă chiar de la grădi. De altfel, cum ar putea fi obișnuit un copil cu astfel de deprinderi dacă nu de la cea mai fragedă vărstă. El a inițiat proiectul „Farfurii curate” care are ca scop implementarea meniurilor sănătoase create de Adi Hădean împreună cu echipa profesorului Nicolae Hâncu în cinci grădinițe de stat din Cluj Napoca (Raza de soare, Lumea copiilor, Buburuza, Neghiniță și Grădinița Specială).

În numele tuturor copiilor care sunt mai sănătoși și în numele tuturor părinților și dascălilor care și-au ridicat un mare semn de întrebare în legătură cu alimentația copiilor, vreau să îi mulțumesc lui Adi (care nu degeaba va purta flacăra olimpică) și să îi urez succes în toate proiectele minunate pe care le inițiază!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s